Často kladené otázky
Proč je finální cena vždy uvedena jen cca ?
Cena při objednání produktů je orientační, protože balíčky připravujeme den až dva před vyzvednutím. Naše výrobky prodáváme na váhu, a protože ani ten nejlepší řezník nenaporcuje na gram přesně, finální cenu nemůžeme sdělit dopředu.
Jak jsou výrobky připraveny?
Jednotlivé druhy masa, vnitřnosti jsou vakuovaně baleny.
Jak je to ze zráním masa?
Tzv. suché zrání je proces, při kterém jsou části zvířete uloženy bez ochranného obalu při nízké teplotě po dobu od tří do pěti týdnů. Během této doby dochází k přirozeným enzymatickým a biochemickým procesům, které mají za následek zkřehčení a zlepšení chuti masa. Pouze toto maso lze označit jako "vyzrálé hovězí".
Co je to "mokré" zrání masa?
Je to přírodní proces, postmortální, kdy vlivem proteolytických enzymů dochází ke štěpení bílkovinných svalových struktur a tím ke zlepšování kulinářských vlastností masa, zejména jeho křehkosti, jemnosti. Tento proces je žádoucí s výjimkou ryb u všech druhů masa, ale u hovězího je nezbytný. Dojde k rozložení kolagenu. Vlastní proces začíná asi 3 den po porážce a je nejrychlejší asi do 7-10 dne.
Při mokrém zrání se maso zabalí do vakuových sáčků. Proces zrání je intenzivnější, maso po vyndání z vakua je nutné nechat asi minimálně 20 minut prodýchat, aby dostalo správnou barvu. Mohli byste si ho nechat zrát doma, ale museli byste mít chladicí box o teplotě maximálně 1°C. Současně je třeba dbát o neporušení vakuového obalu, jakmile se poruší, je nutno maso okamžitě buď spotřebovat nebo zmrazit.
Jak výrobky skladovat a kdy konzumovat?
Veškeré výrobky je nutné skladovat v lednici, ideální teplota se pohybuje mezi 0° až 4° Celsia, jedná se o takzvanou "nulovou zónu". Maso v této zóně může vydržet až 10 dní.
Pokud víte, že výrobky nestihnete zkonzumovat, zamrazte je co nejdříve.
Jak ideálně převézt maso z prodejny domů?
Maso si od nás odnášíte vyhlazené na 2° Celsia. Přes letní dny je ideálním řešením si přivést termobox, nebo uzavíratelnou termotašku. V případě, že nemáte ani jedno k dispozici, tak doporučujeme ihned po zakoupení maso odvést a uskladnit v ledničce, nebo naporcovat a uložit do mrazáku.
Jak se platí za objednávku?
Za objednávku se platí až při vyzvednutí hotově, nebo QR Kódem. Po dokončení objednávky viz objednávkový formulář tedy neplatíte, ale pouze vám zašleme potvrzovací e-mail.
Kde a jak se přebírá objednávka?
Produkty si objednáváte na určitý termín, v tento termín bude váš balíček připraven k převzetí u nás na Farmě ve Vsi, K rybníkům 4, Stará Ves nad Ondřejnicí
Vše co si objednáte je závazné a je nutné vyzvednout osobně v daný termín. V případě, že se opravdu pro maso nemůžete dostavit, tak zavolejte dopředu a objednávku přesuneme na jiný termín, nebo vymyslíme jiné řešení, aby se k Vám maso dostalo.
Můžu si objednat do balíčku vlastní druhy masa?
Rodinný 10 - 11 kg balíček obsahuje takové druhy masa, ze kterých se vaří v běžných českých rodinách. Tj. Krk, kližka, plec, žebro, mix kosti morkové i masové, kýta, slabina, nízký roštěnec.
Pokud si chci objednat jednotlivé druhy masa zvlášť, využijte objednávkový formulář viz obrázky jednotlivých vakuovaně balených druhu masa a vnitřnosti.